Za narednu godinu Vlada sprema budžetsku pomoć za voćarstvo i vinogradarstvo (SRB)

posted in: Poljomarket | 0

mehanizacija-u-vocarstvu

Vlada Srbije će 2017. godine usmeriti dosta sredstava iz nacionalnog budžeta ka podizanju novih zasada u voćarstvu i vinogradarstvu, nabavci opreme za povećanje konkurentnosti na tržištu, i poboljšanju mehanizacije i skladištenih kapaciteta.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović je rekao da će Vlada Srbije u narednom periodu raditi na razvoju voćarstva i vinogradarstva čemu je, kako je podsetio, bio posvećen i “dobar deo ekspozea” u vreme njenog formiranja.

Nedimović je istakao da je povećanje skladištenih kapaciteta važno kako bi roba mogla da se sačuva do trenutka kada se poveća njena cena.standardni-traktori-u-vocarstvu

– Naš posao kao vlade je da podižamo skladištene kapacitete, da to sačuvamo i prodamo kada cena bude najbolja. Naravno nije svaka godina savršena, i ne može svake godine biti baš sve savršeno, ali na nama da većinu godina napravimo da bude tako – poručio je Nedimović.

On je rekao da je prošle godine 2,5% agrarnog budžeta bilo usmereno na ruralni razvoj, odnosno razvoj infrastrukture. – Naša tačka od koje ćemo da delimo vreme, koja se tiče ruralnog razvoja, treba da bude ovaj budžet 2017. godine – rekao je Nedimović.

Poručio je i da će vlada podržati lokalne samouprave u razvoju voćarstva i vinogradarstva, a naročito prerađivačkog sektora.

 

Izvor: Tanjug

Leave a Reply