Voćarski traktor za naš džep

posted in: Poljomarket | 0
Godinama su na našem tržištu poljopivrednicima nuđeni voćarsko-vinogradarski traktori dobrih karakteristika, ali i relativno skupi, uglavnom cenovno neprihvatljivi našim voćarima. Baš iz tog razloga je na minulom 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu veliko interesovanje vladalo za izloženi traktor „Tuber 50“ koji je izložila Entrada JKD d.o.o.

Posebno zanimljiv vinogradarima i voćarima

traktor-tuber-50-labinprogres-slika-62601415

Traktor Tuber 50 bez kabine

Ovaj dvoosovinski kompaktni traktor s pogonom na sva četiri točka i hidrauličkim upravljačkim sistemom vrlo je mobilanvišenamenski traktor. Uz kvalitetno obavljanje osnovnih radova u poljoprivrednoj proizvodnji kao što su oranje, freziranje, tanjiranje, setva i prihrana useva, traktor „Tuber 50“ vrlo je pogodan za rad u voćarstvu i vinogradarstvuzbog njegovog malog međuosovinskog razmaka. Isporučuje se u dve verzije, bez kabine i s kabinom. Kabina traktora konstruisana je tako da vozaču omogućuje dobru vidljivost kroz staklene površine. Kao standardna oprema kabine isporučuje se sistem grejanja s ventilacijom kao i četiri radna svetla (dva prednja i dva zadnja).

Brojna priznanja dizajnerske struke za Tuber 50

3923-TPS_Tuber_50_48PS_Allrad_Traktor_Schlepper_Winterdienst-1323141-3

Traktor „Tuber 50“ homologovan je prema CE normama. Dostupan je s 4-cilindričnim dizel motorom s vodenim hlađenjem, snage 50 KS. Izuzetno je pouzdan u radu. Vrhunski dizajn traktora „Tuber 50“ doneo mu je, zbog jedinstvenog spoja funkcionalnosti, ergonomije i estetike, brojna priznanja dizajnerske struke pa tako i osigurao tržišni uspeh.

Vodstvo Entrade

Direktor Entrade JKD u Novom Kneževcu Miodrag Čonićuz pobrojane karakteristike dodaje: „Pojavom Tuber traktora oni su postali atraktivni voćarima u Vojvodini kao i centralnoj Srbiji. Prodaja tih trakora u voćarskim reonima ide dobro. Taj traktor je od 40-50 KS ciljano je napravljen zamala gazdinstva. Ima pogon na sva 4 točka. Za motor Lombardini dajemo tri godine garancije sa pumpom hidraulike za volan i samu hidrauliku. Broj obrtaja priključnog vratila je od 540-1000. Kompaktan radijus okretanja je 2,80 metara sa 2+2 hidraulična izlaza. Prednja hidraulika je za utovarnu korpu, razgrtač, utovarne vile, za prednju rotokosu. Na njega možemo priključiti malčere, freze, atomizere, podrivače. Gledali smo da cenom budemo pristupačni malom poljoprivrednom proizvođaču. U zavisnosti da li ima ili nema kabinu njegova cena ide od 12-16.000 evra„, kaže Čulić.

 

Autor Đorđe Simović

Preuzeto: http://www.agroklub.rs/

Leave a Reply