Grajfer   4 m 2.800 – 3.000eur

Grajfer   5 m 3.000 – 3.300 eur

Hidraulični utovarivac djubriva Grajfer

ima za namenu utovar stajskog đubriva, rasutih tereta, drva i sl. kao i za kopanje kanala na poljoprivrednim gazdinstvima.

Sastoji se od:

Glavni delovi utovarivača prikazani su slici pored:
Nosač (1) je centralni element. Sastavljen je od čeličnih pravougaonih cevi. Osim što služi za prihvatanje utovarivača na traktor služi i kao rezervoara za ulje. Na sebi nosi hidraulične cilindre preko kojih se reguliše položaj Noge (2). Takođe je za nosač zavarena i kutija zupčaste letve preko koje se posredstvom
hidrauličnih cilindara okreće Stub (3). Prva Ruka (4) i Druga Ruka (5) vrše osnovne radnje prilikom manipulisanja teretom. Svaku od njih pokreće zasebni hidraulični cilindar. O drugu ruku se kače Radni Elementi (6) čije je otvaranje takođe omogućeno hidrauličnim cilidrom.
Regulisanje položaja hidrauličnih cilindrara, a samim tim i manipulisanje teretom, vrši se posredstvom hidrauličnog razvodnika.
Hidraulična pumpa, koja daje radni pritisak, se pokreće izlaznim vratilom traktora. Minimalni potrebni broj obrtaja izlaznog vratila je 540 o/min. U slučaju da je broj obrtaja manji postoji mogućnost nepravilnog funkcionisanje utovarivača.
Na traktor se priključuje u tri tacke. Hidraulicna pumpa se montira na izlazno vratilo traktora.
Snagom dobijenom od hidraulične pumpe, preko hidrauličnog razvodnika, upravlja se sa hidrauličnim cilindrima.
Zahvatna kašika je izmenljiva pa time omogućava široku primenu ove poljoprivredne mašine za utovar, istovar i kopanje, i uveliko olakšava i najteže radove u poljoprivredi.
Utovarivače imamo u dve dužine:

-Utovarivač 4m, cena 2.600 eur
-Utovarivač 5m, cena 2.700 eur
Dodatna oprema:

utovarivac djubriva

– Korpa za rasute materijale, cena 250 eur
– Kašika za kopanje, cena 250 eur

Osim vila koje su osnovni paket moguće je na utovarivač montirati i korpu za rasute materijale, kašiku za kopanje i klješta za balvane. Korpa za rasute materijale je zavarena limena konstrukcija. Montira se na isti način kao i vile.

Garancija na Grajfer je 2 godine.
Proizvođač: Ferocoop, Temerin.
Utovarivac djubriva isporučujemo na kućnu adresu, rok isporuke 2-7 dana.
Cena dostave je utrošeno gorivo u zavisnosti od daljine kupca.

kontakt@traktorskegume.rs

Tel: 066/475 577