Jezerce od traktorske gume

posted in: Poljomarket | 0

b-Pond

AKO hoćete da napravite baštensko jezerce u dvorištu, a nemate dovoljno para i vremena, evo jednog odličnog predloga – napravite ga od traktorske gume! Sve što vam treba je lopata, kružna testera, stara guma, pvc folija, pesak, veliko kamenje, kamenčići, voda i biljke.

Iskopajte rupu koja će biti dovoljno velika da u nju može da stane traktorska guma. Potom joj isecite obod tako da dobije oblik bazenčića, a sredinu, to jest unutrašnjost gume, ispunite peskom i dobro poravnajte vrh da bude ravno.

Preko gume sada stavite plastičnu foliju, dobro je poravnajte i pustite krajeve da padnu preko gume, do zemlje. Zatrpajte gumu zemljom koju ste iskopali tako da napravite blagu padinu a na zemlju stavite veliko kamenje kako se folija ne bi mrdala. Između velikih kamenja možete da stavite kamenčiće da biste ulepšali bazen.

Sada bazen napunite vodom i – to je to. U ovo jeftino i originalno baštensko jezerce možete da stavite koje god hoćete vodene biljke, a dno i okolinu ukrasite po ukusu. U malo jezerce možete da stavite lokvanj, vodeni zumbul, vodenu salatu, ali nemojte da preterujete jer je vaše jezero stvarno malo i ne treba mu mnogo biljaka.

Minijaturno jezero od traktorske gume svakako je pogodno za mala dvorišta, a ako ga lepo ukrasite i stavite na “udarno” mesto, biće podjednako atraktivno kao i da ste iskopali “pravo”.

izvor: novosti

Leave a Reply