Došlo vreme da i traktori mogu ići po vodi!

posted in: Poljomarket | 0

 

Pre nego što traktor na vodi proglasite „svetim“, pogledajte mu u „noge“. Nije šala, iz Ofingaviera, u Holandiji, stiže vest da je četiri tone težak traktor Claas Axos 320 vozio po vodi. Kako? Za to su navodno zaslužne češke Mitas gume.
Bez masivnih guma „za plutanje“, češke proizvodnje, traktor bi bez sumnje potonuo. Međutim, Arhimedov zakon je učinio svoje. Traktor je uspešno „plovio“ holandskom lukom i potom se vratio na obalu, a kapetan je ostao potpuno suv.

x6_mitas_tires_walk_on_water-4911f9425664a4c2-jpg-pagespeed-ic-wqytzl7al4
Gume koje od traktora prave jahte
Kompanija Mitas koja je deo Trelleborg Grupe, zajedno sa partnerima, uspešno je izvela ovaj domišljati poduhvat dokazavši da je pravi svetski proizvođač s neiscrpnim idejama.

Traktor ili jahta?

Mitas 1250/50 R 32 SFT gume smeštene su na zadnji deo, a Mitas 750/55 R 30 SFT set guma na prednji deo Claas traktora.
Pavel Kot, proizvodni menadžer Mitasa, kaže da su u toj kompaniji fokusirani na dobrobit poljoprivrednika. Plutajuće gume, ne samo da od traktora prave jahte, već mogu da doprinesu i u povećanju prinosa zahvaljujući prvenstveno plićem zbijanju zemljišta tokom obrade.
Mitas gume za pliće zbijanje zemljišta
„Sve se zasniva na plutanju. Kombinovani pritisak vazduha u gumama omogućava traktoru da ide po vodi. Zamislite koliko je sofisticirana distribucija težine na zemljištu na njivi kada mašina obavlja svoj svakodnevni posao“, kažu iz te kompanije.
Gume Mitas 1250/50 R 32 SFT dizajnirane su za kombajne, traktore i druge moćne poljoprivredne mašine. Gume Mitas 1250/50 R 32 SFT 188A8/185B imaju prečnik od 2,02 metra i mogu da nose teret od 14 metričkih tona (10 km/h). S težinom od 571 kilograma, gume Super Flexion (SFT) veličine, najteže su na svetu, a i u Mitasovom portfoliju, a dostupne su globalno.

Preuzeto:www.agroklub.rs

Leave a Reply